14. dubna 2010

Masové nudle se zelím

400 g vepřového masa, 1 vejce, 2 lžíce máčeného škrobu, 100 g hlávkového zelí ,100 g špenátu , cibule, pór, stroužek česneku, 1 šálek vývaru, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing , půl lžičky wei-su - glutasol, půl lžičky chilli, špetka drceného jamajského pepře, olej, sůl
Maso nakrájíme na tenké plátky 2-3 cm široké a 5-6 cm dlouhé. Důkladně smísíme s vejcem, máčeným škrobem a solí já přidávám trochu sójové omáčky. Necháme odležet asi 20 minut. Na pánvi rozehřejeme olej a maso za stálého míchání opečeme, zcedíme a necháme okapat. Na tuk dáme cibuli, až zesklovatí přidáme na nudličky nakrájené zelí - je lepší spařit, česnek drobně nakrájený a ostatní zeleninu, zalijeme vývarem a krátce podusíme. Přidáme maso a ochutíme sójovou omáčkou, vínem, pepřem, chilli asi po 2 minutách dušení přidáme máčený škrob a wei-su.

Žádné komentáře:

Okomentovat