14. dubna 2010

Karbanátky zapečené

500 g mletého masa (vepřového+hovězího), 2 cibule, 5 lžic másla,1 namočený rohlík, sůl, pepř, sladká paprika, 50 g tuku ,500 g vařených brambor, 2 lžíce mouky, 250 ml vývaru, 200 g zakysané smetany,
20 g strouhaného sýra, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce sekané petrželky
Cibuli nadrobno nasekáme. Polovinu opečeme na lžíci másla, vmícháme do masa s vymačkaným rohlíkem a osolíme, opepříme a okořeníme sladkou paprikou. Vytvarujeme 4 karbanátky a opékáme po obou stranách na tuku.Formu vymažeme tukem a doprostřed položíme karbanátky. Vařené brambory oloupeme, rozpůlíme, osolíme a narovnáme vedle karbanátků. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Zbylou cibuli osmahneme na 3 lžících másla. Přidáme mouku a zapražíme, zalijeme vývarem a vmícháme zakysanou smetanu.Omáčkou přelijeme brambory. Posypeme sýrem, strouhankou a zbylým máslem. Pečeme asi 30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat