14. dubna 2010

Celé jídlo z jednoho "hrnce"

2 kg syrových okroužených brambor (nakrájených na cca 1 cm plátky), 1 kg jakéhokoliv vepřového nebo drůbežího masa nakrajeného na 0,5 cm  plátky, 1/2 kg cibule (oloupané a nakrájené na kroužky),1 velká šlehačka  (možno nahradit rozpuštěným máslem s mlékem), sůl
Na pekáč prokládáme naporcované maso a brambory. Nejspodnější vrstva bude maso a horní brambory. Při prokládání rovnoměrně dáváme cibuli.Takto poskládané maso a brambory na závěr zalejeme šlehačkou. Necháme 45 minut péci v troubě na 250 stupňů - až jsou horní brambory do zlatova. Podáváme jako maso z bramborem - vhodná příloha je okurek nebo sterilované zelí nebo jakákoliv sterilovaná zelenina .

Žádné komentáře:

Okomentovat