16. dubna 2010

Bažant s hroznovým vínem a lískovými oříšky

600 g bažantích prsou, 1 kg hroznového vína, 250 ml zakysané smetany, 100 g lískových oříšků, 500 ml hroznové šťávy, 150 g anglické slaniny máslo, olej, sůl, cukr, mleté divoké koření na zvěřinu, brambory na přílohu
Bažantí prsa osolíme, okořeníme a prošpikujeme slaninou. Na rozehřátém tuku opečeme a zalijeme hroznovou šťávou. Před dokončením přidáme nahrubo drcené lískové oříšky. Poté si necháme zkaramelizovat cukr, přidáme do něj půlené, pecek zbavené, hroznové víno, které lehce v karamelu obalíme. Prsíčka vyjmeme a do výpeku přidáme smetanu, zredukujeme a podáváme s různě upravenými brambory a se zkaramelizovaným hroznovým vínem.

Žádné komentáře:

Okomentovat