16. dubna 2010

Dary moře

140 g lososa, 140 g platýse, 140 g krevet, 140 g mušlí,cibule, 30 g papriky, česnek, 30 g žampionů, 30 g pórku, 170 g majonézy, špetka pepře, 45 g zakysané smetany, 1 lžička soli, 280 g sýra, 100 ml bílého vína, 50 ml rybího vývaru
Staženého lososa a platýse nakrájíme na kostičky. Připravíme krevety a maso z mušlí. Papriku, cibuli, pórek a žampiony nakrájíme na menší kousky. Vsypeme do majonézy a zamícháme, přidáme sůl, česnek, pepř, zakysanou smetanu, bílé víno a rybí vývar. Vše dobře zamícháme. Do gratinovacích mušlí vložíme kostky z lososa, platýze, krevety a maso z mušlí. Přelijeme připravenou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a a ve vyhřáté troubě gratinujeme 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat