Na pánvi necháme rozehřát olivový olej, osmažíme najemno nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek. Přidáme nasekané zelené cibulky a za stálého míchání smažíme doměkka. Přendáme do velké mísy. Přidáme uvařenou rýži (může být trošku převařená, aby byla lepivá), lehce našlehané vejce, nastrouhaný parmezán, hořčici a kůru z jednoho citrónu. Podle chuti osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme. Kapsy kalmára necháme volně rozmrazit, omyjeme a osušíme. Lžící plníme a zajistíme po obou stranách párátkem nebo krátkou grilovací jehlicí. Grilujeme v troubě nebo na zahradním otevřeném grilu, až je kalmár ze všech stran zlatově hnědý a měkký. Doporučenou přílohou jsou ogrilované bagety, citron a letní salát. Můžeme přelívat i oblíbenými dresingem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
16. dubna 2010
Kalamáry na grilu
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat