Umytou kýtu a játra nakrájíme na proužky. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou kýtu a svíčkovou, opečeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, podlijeme vývarem a dusíme. K poloměkému masu přidáme játra, žampiony, feferonku a ještě krátce podusíme. Nakonec ochutíme vegetou, vínem a povaříme. Podáváme s hranolky nebo opečenými brambory.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
14. dubna 2010
Kláštorná směs
200 g vepřové kýty, 200 g svíčkové, 200 g vepřových jater, 40 g sádla, 100 g cibule, sůl, mletý npepř, mletá červená paprika, 10 ml vývaru z kostí, 120 g sterilovaných žampionů, 1 feferonka, vegeta, 10 ml bílého vína
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat