16. dubna 2010

Divočák na "kole"

1,5 kg zvěřiny z divočáka (plec nebo kýta), zeleninová směs pod svíčkovou Halali (mrkev, petržel, celer, cibule),cibule, červené víno, rybízová zavařenina, Coca-Cola, grilovací koření, koření Divočina nebo Hubert, sůl, případně cukr a mražená zeleninová směs
Zvěřinu osolíme, okořeníme grilovacím kořením a kořením pro divočinu a naložíme do vyššího smaltovaného pekáče do zeleninové směsi Halali bez nálevu a drobně nakrájené cibule. Zalijeme červeným vínem a necháme v chladu do druhého dne odležet. Druhý den vložíme pekáč do trouby a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké. Pak zvěřinu vyjmeme, do základu přidáme rybízovou zavařeninu, přilijeme Coca-colu a povaříme. Podle chuti můžeme přisladit a do omáčky přidat mraženou zeleninovou směs (mrkev s hráškem) a podobně. Zvěřinu nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat