14. dubna 2010

Plíce a srdce dušená

plíce, srdce, cibule, celer, žemle, máslo
Plice a srdce se ve studené vodě očistí a dají do velkého hrnce vařit (aby neutekly), přidá se sůl, 1 velká cibule rozkrájená a celer. Když jsou na polo vařeny, vyndají se k vychlazení a drobně rozsekají; na rendlíku se usmaží drobounce krájená cibulka do žlutá, přidá se trochu citronové kůry, paprika a sekanina, podlije se odvarem a nechá do měkká dusit, až jsou zcela měkká. Žemle strouhaná se na kousku másla do žluta usmaží, s odvarem trochu povaří do husta a přidá se k sekanině. Vše ještě chvíli se musí povařiti na mírném ohni. Ku skopovému kořínku jest přidati 1/4 kg tučného vepřového masa (lalok), k telecímu toho není potřeba. 

Žádné komentáře:

Okomentovat