Maso z plece, stehna nebo hrudě odkostíme, poutírame. Maso naklepeme, osolíme a pokryjeme velikými těnkými listami slaniny, na ni položíme plátky šunky, které potreme vychladnutými míchanými vajíčkami a povrch posypeme nadrobno posekanou kyslou okurkou. Maso svineme, zavážeme provázkem, osolíme a dáme do pekáče na rozpálené máslo, aby se upeklo. Mezi pečením maso otáčíme, aby bylo červené, poléváme šťávou z polévky resp. teplou vodou. Pečeme 1-1/4 hod. Naklepané maso můžeme potřít sardelovým máslem a místo okurky posekat 1/2 dkg kaparů. Karlovarský telecí kotouč můžeme podávat i studený s horčicí.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
12. dubna 2010
Karlovarský telecí kotouč
75 dkg masa ze stehna, pleca nebo hrude, sůl, 10 dkg slaniny, 10 dkg šunky, 2 vejce, 1 dkg másla,1 malá okurka, 8 dkg másla, 1/2 dkg mouky, 1 sardela, 1 dkg másla
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat