12. dubna 2010

Karlovarský telecí kotouč

75 dkg masa ze stehna, pleca nebo hrude, sůl, 10 dkg slaniny, 10 dkg šunky, 2 vejce, 1 dkg másla,1 malá okurka, 8 dkg másla, 1/2 dkg mouky, 1 sardela, 1 dkg másla
Maso z plece, stehna nebo hrudě odkostíme, poutírame. Maso naklepeme, osolíme a pokryjeme velikými těnkými listami slaniny, na ni položíme plátky šunky, které potreme vychladnutými míchanými vajíčkami a povrch posypeme nadrobno posekanou kyslou okurkou. Maso svineme, zavážeme provázkem, osolíme a dáme do pekáče na rozpálené máslo, aby se upeklo. Mezi pečením maso otáčíme, aby bylo červené, poléváme šťávou z polévky resp. teplou vodou. Pečeme 1-1/4 hod. Naklepané maso můžeme potřít sardelovým máslem a místo okurky posekat 1/2 dkg kaparů. Karlovarský telecí kotouč můžeme podávat i studený s horčicí.

Žádné komentáře:

Okomentovat