22. února 2010

Šmatlafunda

4 vajíčka, 8 brambor, 1 hovězí bujon, 1 smetana, 10 dkg hladké mouky, máslo, sůl, olej
Brambory oloupeme nakrájíme, umyjeme, vložíme do velkého hrnce osolíme ,napustíme vodu a přilijeme trochu oleje a dáme vařit. Vezmeme druhý kastrulek a do něj vložíme vajíčka a rovněž dáme vařit. Pak vezmeme panvičku v ní rozpustíme máslo a nasypeme mouku a uděláme světlou jíšku.Brambory které jsou téměř uvařené k nim do vody vhodíme jednu kostičku hovězího bujonu a vaříme dokud se bujon nerozvaří. Mezitím si oloupeme vajíčka přepůlíme a dáme zatím stranou. Smetanu smícháme s jíškou a vše vlijeme do hrnce z bramborama a to vše mícháme dokud vše nezhoustne nakonec vmícháme propraný kopr a ještě chvilku povaříme. Sejmeme z plotny a vmícháme opatrně půlky vajec.

Žádné komentáře:

Okomentovat