26. února 2010

Houbové karbonátky

600 g čerstvých hub, 4 žemle, 4 vejce, 2 cibule, kmín, pepř, sůl ,150 g slaniny, strouhanka, mléko, hladká mouka,tuk na smažení
Oloupanou cibuli uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout.Do vývaru z cibule namočíme žemle. Očištěné houby pokrájíme a osmažíme na rozškvařené slanině s mletým kmínem a pepřem. K houbám přidáme vařenou rozsekanou cibuli, důkladně vymačkané žemle, 3 vejce a dobře promícháme. Je-li směs příliš řídká, přidáme strouhanku. Z připravené směsi formujeme karbanátky, obalujeme je v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Smažíme je po obouch stranách do zlatova a v rozehřátém oleji. Usmažené podáváme s bramborovou kaší.

Žádné komentáře:

Okomentovat