25. února 2010

Pirôžky s pikantní náplní ze sardinek

4 ks Baltických sardinek /pikantní/,750 g listového těsta,100 g olivového oleje,150 g cibule,8 vajec,mořská sůl,pepř bílý mletý,čerstvá zelená petržel
Vejce uvaříme / 6ks/ natvrdo a připravíme rybí fáš do pirožek. Najemno nakrájenou cibulku orestujeme na oleji, přidáme najemno rozsekané sardinky, natvrdo uvařená vejce a osolíme. Okořeníme čerstvě mletým bílým pepřem a rozsekanou petrželkou. Fáš necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme, nakrájíme na čtverce o straně 8 cm, doprostřed dáme lžíci rybí fáše, přehneme okraje a dobře stiskneme . Nakonec potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 12 až 14 minut dozlatova.Podáváme teplé, ale i vychladlé.  

Žádné komentáře:

Okomentovat