Tvaroh smícháme s jedním žloutkem a jedním vanilk.cukrem. Z mouky, vajíčka a vody připravíme polotuhé těsto, které rozválíme na tenkou placku, z níž vykrajujeme kolečka, které plníme tvarohem nebo povidly. Okraje přeloženého těsta stlačíme vidličkou.Takto připravené pirohy vložíme do vroucí osolené vody a vaříme až vyplavou na hladinu. Mezitím na pánvičce osmahneme nasucho strouhanku, přidáme špetku soli a cukr. Zvlášť rozpustíme kostku másla. Strouhanku i máslo smícháme s hotovými pirohy a podáváme ozdobené šlehačkou a mátovým lístkem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
22. února 2010
Pišota-sladké pirohy
1 kostka měkkého tvarohu,1/2 hrníčku povidel,vanilkový cukr,strouhanka,1 kostka másla,3 hrnky polohrubé mouky,2 vejce,špetka soli,půl hrnku cukru,krupice,šlehačka ve spreji,mátový lístek na ozdobu
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat