22. února 2010

Pišota-sladké pirohy

1 kostka měkkého tvarohu,1/2 hrníčku povidel,vanilkový cukr,strouhanka,1 kostka másla,3 hrnky polohrubé mouky,2 vejce,špetka soli,půl hrnku cukru,krupice,šlehačka ve spreji,mátový lístek na ozdobu
Tvaroh smícháme s jedním žloutkem a jedním vanilk.cukrem. Z mouky, vajíčka a vody připravíme polotuhé těsto, které rozválíme na tenkou placku, z níž vykrajujeme kolečka, které plníme tvarohem nebo povidly. Okraje přeloženého těsta stlačíme vidličkou.Takto připravené pirohy vložíme do vroucí osolené vody a vaříme až vyplavou na hladinu. Mezitím na pánvičce osmahneme nasucho strouhanku, přidáme špetku soli a cukr. Zvlášť rozpustíme kostku másla. Strouhanku i máslo smícháme s hotovými pirohy a podáváme ozdobené šlehačkou a mátovým lístkem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat