25. února 2010

Chlebová rolka

1 lžíce másla, 500 g kysaného zelí,1 cibule, 1 bobkový list, 5 hřebíčků,1 balíček směsi na chleba, 1-2 lžíce kmínu,250 ml vlažné vody, pšeničná mouka, 4 párky
Nádivka : Rozpustíme 1 lžíci másla. Vidličkou roztrháme a podusíme 500 g kysaného zelí, oloupeme 1 cibuli. Do cibule zapícháme 1 bobkový list a 5 hřebíčků, přidáme k zelí, asi 15 minut ho necháme dusit, cibuli vyjmeme a zelí postavíme do chladna.
Těsto : 1 balíček směsi na chleba, 1-2 lžíce kmínu a 250 ml vlažné vody připravíme podle návodu na sáčku, 1 lžíci rozehřátého tuku přidáme na konci hnětení. Těsto necháme vykynout. Pšeničnou moukou poprášíme, vyjmeme z mísy a krátce prohněteme. Z těsta vyválíme na pomoučeném válu čtverec a na něj položíme polovinu zelí. 4 párky položíme na zelí po délce a zakryjeme je zbytkem zelí. Nejprve přehneme jeden konec těsta, potřeme ho vodou, potom druhý konec těsta, dobře stiskneme, oba konce těsta dobře přitiskneme. Bochníček položíme na vymaštěný plech a necháme na teplém místě ještě jednou vzejít. Potřeme vodou a vsuneme do předehřáté trouby.

Žádné komentáře:

Okomentovat