25. února 2010

Celozrnné žemličky

Na těsto : 200 g hladké mouky, 200 g celozrnné mouky,1 bal.droždí, 1 PL tekutého medu,2 KL soli, 8 PL olivového oleje,240-250 ml vlažné vody
Na potření : trochu vody
Na posypání : slunečnicová semínka,mák,sezam
Do mísy dáme suroviny na přípravu těsta.Měchačkou vypracujeme tužší těsto,které poprášíme hladku moukou,zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 60 min nakynout.Nakynuté těsto můžeme vyválet asi na 5 mm silnou placku a vykrajovat formičkami různé tvary nebo můžeme z válečků(asi 8cm dlouhých a 2 cm  širokých) splétat copánky jako housky apod. Kousky pokládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 30 min nakynout. Poté potřeme vodou a posypeme semínky. Dáme péci.Teplota pečení: El.trouba předehřát na 200`C a pečeme cca 20-25 

Žádné komentáře:

Okomentovat