25. února 2010

Slané koláčky s čabajkou

na těsto: 250 g másla, 400 g hladké mouky, 1 vejce, sůl ,lžička dijonské hořčice
na náplň: 4 vejce, 100 ml smetany, 100 ml mléka, 250 g sýra s modrou plísní,150 g čabajky, sůl
Z másla, mouky, vejce, hořčice a soli vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout. Pak je rozdělíme na 30 kousků, vmačkáme do formiček a pečeme na plechu v troubě předehřáté na 180°C. Když začne těsto při okrajích zlátnout, teplotu snížíme na 150 C a dopečeme dozlatova. V míse smícháme smetanu, mléko, všechna vejce a sůl. Do každého košíčku vložíme kousek sýra, zalijeme připravenou směsí a navrch položíme plátek čabajky. Dáme zpět do trouby a pečeme asi 15 - 20 minut, dokud náplň neztuhne.

Žádné komentáře:

Okomentovat