26. února 2010

Farebné kuře

100 g vepřové kýty,100 g kuřecích prsou,1/2 salátové okurky,šálek sterilovaných žampionů,1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky,špetka kmínu,špetka glutasolu,1 lžička cukru,1 lžička octa,3 lžíce oleje na smažení
Na obalení : 1 bílek,1/2 lžičky solamylu,voda nebo alkohol
Maso i okurku nakrájíme na kostičky, žampiony na čtvrtky. Maso v misce rozmícháme se směsí na obalení a na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Důkladně mícháme, aby se kousky masa neslepily.
Až maso zbělí, přidáme chilli, kmín, okurku a žampiony. Smažíme ještě asi 5 min. Před dokončením přidáme cukr, okořeníme glutasolem a zakápneme octem. Jídlo není suché, ale je téměř bez šťávy.

Žádné komentáře:

Okomentovat