9. května 2010

Domácí sangria

první způsob : 1/2 kg červeného a černého rybízu,1 l vody, 1 sklenka sladkého červeného vína,cukr, šťáva z 1 citronu, 3 skleničky sodovky
druhý způsob : 2 pomeranče, 200 g cukru, 1 l lehkého bílého vína, 1/2 l sodovky,  šťáva z citronu
První způsob: Rybíz opláchneme, rozdrtíme a rychle zalijeme převařenou vlažnou vodou. Dobře promícháme, aby se co nejvíce šťávy dostalo do vody. Přecedíme, dochutíme cukrem i citronovou šťávou a zchladíme. Dolijeme vychlazené víno a sodovku. Podáváme s ledem a plátky ovoce.
Druhý způsob : Oloupané pomeranče nakrájíme na plátky, posypeme cukrem a na několik hodin dáme do lednice. Do džbánu vložíme 2 hrsti kostek ledu, vychlazené víno, sodovku a pomeranče. Promícháme a dochutíme citronovou šťávou. Lze přidat kousky ananasu .

Žádné komentáře:

Okomentovat