7. dubna 2010

Vepřové koleno s jahly

1 kg vepřového kolena, 1 bobkový list, celý pepř, nové koření, sůl na uzené masa, 250 g jáhel, 1 cibule, 1 palička česneku, pepř, 1 lžička drceného kmínu, majoránka, mletý zázvor, 70 g sádla
Vepřové koleno uvaříme doměkka ve vodě s bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a se solí na uzená masa. Koleno vykostíme a posekáme nahrubo. Spaříme jáhly, uvaříme je ve vodě doměkka, scedíme a propláchneme studenou vodou. Smícháme je s masem a dozlatova orestovanou sekanou cibulí. Ochutíme třeným česnekem a kořením a vzniklou směs dáme v pekáčku péct do vyhřáté trouby na 45 minut. Přílohy: kysané zelí a vařené brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat