Vepřové koleno uvaříme doměkka ve vodě s bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a se solí na uzená masa. Koleno vykostíme a posekáme nahrubo. Spaříme jáhly, uvaříme je ve vodě doměkka, scedíme a propláchneme studenou vodou. Smícháme je s masem a dozlatova orestovanou sekanou cibulí. Ochutíme třeným česnekem a kořením a vzniklou směs dáme v pekáčku péct do vyhřáté trouby na 45 minut. Přílohy: kysané zelí a vařené brambory.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
7. dubna 2010
Vepřové koleno s jahly
1 kg vepřového kolena, 1 bobkový list, celý pepř, nové koření, sůl na uzené masa, 250 g jáhel, 1 cibule, 1 palička česneku, pepř, 1 lžička drceného kmínu, majoránka, mletý zázvor, 70 g sádla
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat