7. dubna 2010

Játra smažené

4 ks plátky vepřových nebo telecích jater, 1 vejce, 4 lžíce mouky, strouhanka -na obalení, 1 velká cibule,
1 lžíčka drobně pokrájené šalvěje, 1 lžička tymiánu, 1 pomeranč, 1 dl vývaru z kostky (bujon), olej na smažení, sůl a pepř
Játra poprášíme moukou,obalíme ve vejci rozšlehaném se šalvějí a tymiánem a ve strouhance.Na pánvi rozehřejeme olej a na něm po obou stranách játra osmahneme z obou stran.Potom osolíme a opepříme. V pánvi potom necháme asi 2 lžice oleje a osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, až zesklovatí. Dále přilejeme pomerančovou šťávu, uvedeme vývar do varu a zalijeme játra touto omáčkou. Přílohou jsou brambory a nebo rýže.

Žádné komentáře:

Okomentovat