9. dubna 2010

Rebarborová polévka

500 g rebarbory, 150 g rohlíků nebo černého chleba, 1 a 1/4 litru vody,100 g cukru, 1 vejce,2 dl kyselé smetany, 1 vanilkový cukr, 1 celá skořice, pár hřebíčků, hrst rozinek příp. jiné sušené nebo drobné čerstvé ovoce (jahody, rybíz, josta apod.)
Rebarboru a chleba (rohlíky) nakrájíme a uvaříme ve vodě s kořením a cukrem (příp. s kouskem pomerančové kůry). Žloutek rozmícháme ve smetaně a přidáme do teplé - ne horké! polévky. Přidáme rozinky a příp. další sušené nebo drobné čerstvé ovoce. Bílek s vanilkovým cukrem vyšleháme do tuhého sněhu a před podáváním z něj děláme lžící do polévky noky.

Žádné komentáře:

Okomentovat