9. dubna 2010

Rybí krém z krevet

máslo, cibule, provensálské koření, karotka, hladká mouka, mořská ryba, cukr, bílý pepř, trochu sherry,
krevety, kečup, drcený kopr
Cibulku najemno nakrájíme, lehce orestujeme. Pozor, nenecháme zhnědnout! Nasypeme nastrouhanou karotku, zamícháme a přiklopíme. Necháme dusit. Přidáme provensálské koření, vložíme mořskou rybu a zalijeme asi 1 litrem vařící vody. Asi 15 minut povaříme a rybu vykostíme do prázdné misky. Polévku rozmixujem , přidáme kečup, kostku polévkového koření (bujon). Do smetany dáme dvě lžičky hladké mouky a za stálého míchání přilejeme do polévky. Necháme 10 minut povařit. Do hotové polévky vložíme obranou rybu, krevety, trochu cukru, troch sherry, pepř bílý a nakonec drcený kopr. Zamícháme a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat