9. dubna 2010

Polský Boršč

na kvásek : 4 lžíce žitné mouky,1/2 l vody,4 kvalitní domácí klobásy nejlépe polské, 4 vajíčka natvrdo,1 kelímek zakysané smetany, 2 lžíce sádla, 1 cibule
Kvásek : Dobře promícháme žitnou mouku z vodou a necháme vykvasit 5 dnů,pro rychlejší vykvašení přidáme kousek tvrdé kůrky chleba. Do 1 l  vody dáme vařit klobásy,pak je vyjmeme a do této vroucí vody přidáme dobře rozšlehaný kvásek,vaříme za občasného míchání 15 minut. Pak přidáme zakysanou smetanu,osolíme a necháme přejít varem. Na sádle dozlatova zpěníme nakrájenou cibuli. Hotovou polévku nalejeme na talíře,polejeme cibulkou,přidáme nakrájenou uvařenou klobásu a nakrájené vajíčka. Můžeme ozdobit petrželkou. Podáváme z pečivem nebo šťouchanými brambory,které si do polévky postupně přidáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat