7. dubna 2010

Bramborová polévka

600 g brambor,kousek celeru, 2 cibule, 4 lžíce oleje, 1 dl mléka,1 l vývaru,,1 žloutek, kopr, muškátový oříšek, sůl, 1 žemle
Brambory oloupeme, drobně pokrájíme, nasypeme do vařícího vývaru, uvaříme doměkka, pak i s vývarem prolisujeme (nebo rozmixujeme). Drobně nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájený celer podusíme na oleji, přidáme je k prolisovaným bramborům, osolíme, okořeníme a krátce povaříme. Do polévky přidáme žloutek rozmíchaný v mléce, polévku přihřejeme, avšak nevaříme. Hotovou polévku posypeme jemně nakrájeným koprem a podáváme se žemlovými hranolky, opečenými nasucho na teflonové pánvičce.

Žádné komentáře:

Okomentovat