9. dubna 2010

Polévka Gaspacho ala Red Dwarf

1/2 menší okurky, 1/2 menší zelené papriky zbavené semínek a pokrájené na malé kousky, 500 g zralých oloupaných rajčat nebo 400 g konzervovaných rajčat, 1/2 nahrubo nasekané cibule, 2-3 rozetřené stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce bílého vinného octa, 1-2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4,5 dl rajčatové šťávy, sůl , pepř
Do velké mísy pokrájejte na větší kousky okurku a přidejte pokrájenou zelenou papriku.Zpracujte v mixéru rajčata, cibuli a česnek, přidejte olej, vinný ocet, citronovou nebo limetovou šťávu a rajčatový protlak a umixujte vše do hladka.Přidejte umixovanou směs do mísy, vše dobře promíchejte, pak přidejte rajčatovou šťávu a znovu vše promíchejte.Osolte a opepřete polévku podle chuti, mísu přikryjte a nechte v ledničce důkladně vychladit - nejméně 6 hodin a lépe ještě déle, aby se chuti spojily.Připravte do zvláštních misek zelenou papriku, kroužky cibule a česnekové smažené kostičky chleba.Naběračkou naplňte vychlazenou polévkou misky, nejlépe z polévkové mísy umístěné na stole tak, aby v její blízkosti byly i misky s přílohami. Podávejte misky s přílohami hostům, aby se obsloužili sami.

Žádné komentáře:

Okomentovat