7. dubna 2010

Krkovička jako z grilu

4-6 plátků vepřové krkovičky, 3 lžíce worcestrová omáčka, 3 lžíce sojovo-houbová omáčka,1 lžíce olivový olej, ostrá paprika, pepř, sůl - dle chuti, 3 lžíce kečup, 1 vejce, lžička octu
Všechny omáčky a koření promícháme spolu s olejem, kečupem a rozmíchaným vejcem. Necháme asi 10 minut odstát. Pak důkladně natřeme každý plátek krkovičky a vložíme do zbytku námi připravené kořenné směsi.Maso necháme uležet minimálně 1 hodinu, ale nejlépe je, jestliže ho naložíme 24 hodiny před použitím. Smažíme na oleji na ne příliš velkém ohni nebo volně grilujeme na grilu. Podáváme s chlebem, topinkami, bramborovými plackami neb hranolky.

Žádné komentáře:

Okomentovat