7. dubna 2010

Kari omáčka s vepřovým masem

400 ml kokosového mléka, 3 lžíce zelené kari pasty, 500 g vepřového (kýta, panenka), nakrájeného přes vlákno na tenké proužky, 250 g lilků, nakrájených na kousky nebo kostičky, nasolených, propláchnutých a osušených, několik třešňových rajčátek/ žlutých/, 1 zelenou papriku, 2 citronové lístky, (můžete nahradit jemně strouhanou kůrou z limety)
na dochucení : trochu rybí nebo sojové omáčky, 2 lžičky přírodního tmavého cukru, 1 zelenou chilli papričku, nakrájenou na tenké proužky, trochu citronové šťávy, sůl
na ozdobu : hrst listů čerstvé bazalky
Plechovku kokosového mléka nechte odstát a opatrně ji otevřete. Na povrchu by měla být vrstvička smetany. Tu seberte lžící a dejte do středně velkého silnostěnného kastrolu a na středním až vyšším plameni ji rozehřejte. Jakmile smetana bublá a začne se z ní oddělovat tuk, přidejte kari pastu a za stálého míchání chvíli vařte. Pak přilijte zbývající kokosové mléko a promíchejte. Pomalu přiveďte k varu a přidejte maso. Za mírného varu vařte asi deset minut bez pokličky, pak vsypte kostičky lilků, papriky, rozčtvrcená rajčátka a případně citronové lístky. Dolaďte solí, cukrem a nebo rybí omáčkou. Vařte jen pár minut, dokud nebudou lilky a papriky křehké. Vmíchejte chilli, případně dochuťte pár kapkami citronové šťávy, ozdobte bazalkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat