7. dubna 2010

Guláš s bilým jogurtem

300 g vepřového plecka, 300 g libového bůčku, 120 g oleje, 50 g másla, 200 g cibule, 150 g pórku, 200 g rajského protlaku, 4 stroužky česneku, lžička citronové šťávy a kůra z 1 citronu, 250 g bílého jogurtu, sladká a pálivá paprika, houbové koření, kmín, mletý pepř, bobkový list, majoránka, celé nové koření, vývar z masoxu
Na másle osmahneme nakrájené maso a poté ho vyjmeme. Na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli a pórek. Vmícháme mletou papriku, rajský protlak, utřený česnek se solí a přidáme koření. Základ lehce podlijeme vodou, vložíme osmahnuté maso a dusíme. Před koncem, je-li dost měkké, přimícháme jogurt, houbové koření, majoránku a na proužky nakrájenou papriku. Mícháme a asi 5 minut povaříme. Doporučená příloha: Příloha - bramborové placky nebo bramboráčky.

Žádné komentáře:

Okomentovat