9. dubna 2010

Polévka s drožďovými knedlíčky

5 kostek droždí, 2 vejce, česnek, strouhanka, olej, pepř, sůl, bůjón či vývar
Nejprve na pánvičce pokud možno větší, na oleji rozpustíme droždí, mícháme, aby se nepřipalovalo. Jakmile je droždí v tekutém stavu, necháme ho trochu zchladnout, aby nebylo horké, až do něj budeme přidávat vejce! Při tomto čekání si zatím připravíme česnek, dle chuti, doporučuji alespoň 5 stroužků. Ty namačkáme (rozdrtíme) do droždí a rozmícháme. Nyní když droždí již není horké, přidáme dvě vejce a důkladně rozmícháme přidáme sůl a mletý pepř. Nyní můžeme přejít k zahušťování a to pomocí strouhanky, přidáváme postupně tak aby se tekuté droždí proměnilo v těsto. Neporadím kolik strouhanky přesně, ale to poznáte. Jakmile je těsto připravené (dostatečně husté), rozpustíme si v hrnci tak ve 2 l vody bujón či máme již připravený vývar. Ten přivedeme do varu a do vřelé vody začneme vhazovat knedlíčky, které vyrobíme pomocí dvou kávových lžiček z připraveného těsta, upozorňuji, že se musí knedlíčky vhazovat do vřelé vody. Jakmile nám dojde těsto a vše je již v hrnci, necháme to tak 10 min. povařit. 

Žádné komentáře:

Okomentovat