7. dubna 2010

Kotlety s pražskými plněnými knedlíčky

4 vepřové kotlety, sůl , pepř, hladká mouka, margarín, cibule, šalotka, červená paprika,1l vývaru, smetana, hrubá mouka
Knedlíčky : rohlíky, mléko, porek, pažitka, slanina, vejce, hrubá mouka, pórek, pažitka,slaniny, vejce, sůl, hrubá mouka
Kotlety naklepeme,osolíme,opepříme,obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na margarínu.Plátky vyjmeme a do výpeku z kotlet dáme orestovat cibuli, možno i se šalotkou. Zaprášíme červenou paprikou a zalijeme 1/2l vývaru, možno i více. Plátky vrátíme zpátky a podusíme do měkka. Potom plátky vyjmeme a zahustíme smetanou do které jsme přidali hrubou mouku .Jako přílohu podáváme -
Pražské plněné knedlíčky : rohlíky rozlámeme a namočíme v mléce.Vyždímané rohlíky dáme do mísy,přidáme pórek a pažitku,potom přidáme slaninu,nakrájenou na kostičky a vejce.Osolíme. Dále přisypáváme hrubou mouku,dokud se neudělá knedlíkové těsto. Uděláme malé kuličky a vhodíme do vroucí vody.Vaříme 10-12 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat