Uvařit maso(osolit), nakrájet nebo obrat žebra a maso dát nakonec do polévky Cibule na plátky nebo na hrubo + kousek špeku (od slaniny) na kostičky - zesklovatět na sádle, rozpustit papriku a zalít vývarem a do toho : česnek na plátečky, mrkev rovněž na tenká kolečka, rozkrájené brambory, bobkový list, tymián, červené víno - vše vařit přikryté až změknou brambory a mrkev. Ke konci vaření- na 10 min: nakrájená klobása na kolečka ( pro ozdobu polévky), paprikový lusk na nudličky vařit jen cca 5 minut, na kousky plátků angická slanina Potom: zahustit jíškou nebo hladkou moukou zamíchanou s vodou - dle zvyklostí.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
9. dubna 2010
Polévka s červeným vínem
30 dkg hovězího nebo vepřová žebra, 10 dkg prorostlé slaniny, 1 klobása, 1 velká cibule, 3-4 brambory,2 dcl červeného vína, vývar z masa ( hovezího nebo vepř.žeber), 2 lžíce sádla, 2 stroužky česneku, mletá paprika sladká, 1 bobkový list, 1 lžička tymiánu, 20 dkg mrkve, paprikový lusk, nasekaná petrželka
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat