7. dubna 2010

Kotlety s klobáskou

4 plátky vepřové kotlety, sůl, olej, 2 cibule, 8 žampiónů, vegeta, grilovaní koření, kari koření, bazalka, mletá sladká paprika, 6 kuliček celého černého pepře, 2 bobkové listy, 300 g pikantní klobásy, 150 g anglické slaniny
Kotlety opláchneme, osušíme, jemně naklepeme a mírně osolíme. Na pekáč vymazaný olejem rozložíme cibuli nakrájenou na kolečka a žampióny nakrájené na plátky. Část žampiónů si dáme stranou. Na cibuli a žampióny dáme plátky masa. Posypeme je vegetou, grilovacím i kari kořením, bazalkou a mletou paprikou. Mezi plátky masa rozložíme kuličky pepře bobkové listy a zbylé plátky žampiónů. Nakonec povrch pokryjeme klobásou nakrájenou na tenké kolečka a plátky slaniny. Maso lehce podlijeme vodou a přikryjeme. Vložíme do vyhřáté trouby a dusíme při 185°C asi 40 minut doměkka. Pak odkryjeme a necháme asi ještě 10 minut péct, aby se vytvořila kůrčička. Zapečené kotlety podáváme s pečenými bramborami a zeleninovou oblohou.

Žádné komentáře:

Okomentovat