7. dubna 2010

Krkonošská polévka special

1 dl oleje,1-2 cibule, 4-5 stroužků česneku, 2 litry vody,1 lžička drceného či celého kmínu,1 lžička Vegety či Harmonie chuti, 2 hrsti sušených hub ( směs ), 1 lžička soli, 3 větší brambory, 1 hrníček 250 - 300 ml pekařského kvásku, 2 vejce
Cibuli pokrájíme a osmahneme na oleji, pak přidáme pokrájený česnek a zlehka opět osmahnout. Zalít vodou a uvést do varu. Přidat kmín, Vegetu, houby a sůl. Až jsou houby uvařené do poloměka přidat brambory pokrájené na kostky. Jak budou brambory uvařené, tak přidáme kvásek. Po přidání kvásku vařit již jen 7 -8 minut a stále míchat (rádo se to připaluje). Pak nakonec přidáme klasickým způsobem usmažené(míchané) vajíčko. Někdo rád pouštěné přes vidličku jako svítek. Můžeme nakonec zjemnit rozpuštěným máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat