7. dubna 2010

Kulajda se zeleninou

2 l zkyslého mléka, 4 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 1 cibule, 3 mrkve, 3 petržele, čtvrtka celeru (nebo mražená směs kořenové zeleniny na svíčkovou), hrneček sušených hub či žampionů,3 masoxy, cukr moučka, kmín mletý, pepř, sůl
Do 2 l zkyslého mléka (ne trvanlivé !) přidat 4 lžíce hladké mouky a rozkvedlat, půl hodiny povařit houby, v 5 l hrnci na másle opražit najemno nakrájenou cibuli, pak přidat na kostky nakrájenou kořenovou čerstvou zeleninu (nebo mraženou směs na svíčkovou), přidat povařené houby, a trochu zalít na dušení, přidat 3 masoxy, lžičku mletého kmínu, lžičku soli, 1/4 hodiny podusit, přidat kyselé mléko a dolít kousek pod okraj 5 l hrnce, nechat 10 min povařit, přidat 4-5 lžic moučkového cukru (podle vkusu), znuvu přivést do varu,opatrně přidat 6 vajec a opatrně zamíchat, aby se neporušila,po 10 min varu je polévka připravená k podávání, nejlepší je ale druhý den.

Žádné komentáře:

Okomentovat