9. dubna 2010

Rychlá cesnačka

brambory, sůl, kmín,sádlo (škvarky), vajíčko, majoránka nebo oblíbené koření na dochucení, starý chléb, tvrdý sýr nebo jiné oblíbené suroviny vše přiměřené množství
Brambory dáme vařit spolu s kmínem a solí. Připravíme si další nádoby sádlo nebo škvarky, rozklepneme vajíčko a přidáme majoránku. Do talířů v kterých budeme polévku podávat si připravíme a nakrájíme na malé kousky starého chléba, sýr nebo jiné oblíbené suroviny (klobásku, salám, slaninu atd.)vše přiměřené množství. Okamžitě po uvaření brambor slijeme vařící vodu do připravené nádoby s vajíčkem a rozmícháme. Doplníme vařící vodou do potřebného množství a nalejeme do připravených talířů.

Žádné komentáře:

Okomentovat