Maso omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Osolíme a opepříme. Po jedné straně potřeme plátek hořčicí. Sýr nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka a olivy na plátky. Opereme majoránku, osušíme ji a otrháme lístky. Papriky rozpůlíme, omyjeme lusky a nakrájíme na proužky. Plátky masa posypeme hořčičným semínkem, kostičkami sýra, olivami a majoránkou. Navrch položíme část cibule a paprik. Maso zavineme a omotáme nití. Závitky opečeme na 2 lžících oleje. Podlijeme vínem a 250 ml vody. Vaříme doměkka asi 60 minut. Poté závitky vyjmeme, odstraníme nit a uložíme do tepla. Zbývající cibuli a papriku osmahneme na oleji, nasypeme do šťávy z masa a zjemníme smetanou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
12. dubna 2010
Toskánské závitky
4 telecí řízky, sůl, pepř, 2 lžíce hořčice, 100 g ovčího sýra, 50 g zelených oliv, 1 svazek majoránky, 2 cibule, 2 červené papriky, 1 lžička hořčičného semínka, 4 lžíce olivového oleje, 250 ml červeného vína, 2 lžíce kysané smetany
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat