6. srpna 2010

Smažená treska s omáčkou

400 g tresky ( filety ), 120 g kuřecích jater, 75 g křenu, 100 g loupaných mandlí, banán, sůl, bílý pepř,hladka mouka, vejce, 250 ml mléka, 250 ml smetany, cibule, jíška, bílé víno, olej na smažení
Filety osušíme, nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme . Na proužky položíme kousek jater, banánu a zavineme.  Závitky  obalujeme v těstíčku, které jsme si připravili z hladké mouky, vejce, mléka a vína.  Poté je usmažíme.  Cibuli orestujeme, zalijeme vývarem, smetanou a zahustíme jíškou. Na konec přidáme křen a dochutíme. Tresku podáváme s křenovou omáčkou a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat