4. srpna 2010

Králík s knedlíčky

1 kg králičího masa, 250 g špeku, 6 stroužků česneku, větší cibule, 200 ml červeného těžšího vína, 3 polévkové lžíce sádla, mouka na zaprášení, sůl, pepř, citrónová šťáva
mini knedlíčky : 300 g vařených brambor, 60 g strouhaného sýra, 70 g másla, 90 g strouhanky, 2 vejce, muškátový květ, sůl

Králíka rozporcujeme a maso potřeme po všech stranách česnekem rozetřeným se solí. Na pekáči rozehřejeme sádlo a rozpustíme špek nakrájený na kostičky. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a maso zprudka opečeme. Podlijeme teplou vodou a dusíme pod poklicí . Když je maso skoro měkké, přidáváme postupně červené víno a v troubě dopečeme. Po upečení vyjmeme maso, omáčku zaprášíme moukou a rozmixujeme. Dochutíme citrónovou šťávou . Podáváme s bramborovými mini knedlíčky: Máslo se žloutky utřeme se strouhankou, přidáme strouhaný sýr, brambory, zbytek strouhanky, sůl a muškátový květ. Vše dobře promícháme a tvoříme mini knedlíčky, které vaříme cca 10 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat