3. srpna 2010

Kuře na másle a zelenině

4 čtvrtky kuřete, 100 g másla, 50 g hladké mouky, 50 g cibule, 5 cl červeného vína, 50 g petržele, 50 g mrkve, 50 g šunky, tymián, 20 g sardelového másla, rajčatový protlak
Oprané čtvrtky kuřete se osolí, opečou na másle a asi 1/2 hodiny se dusí, měkké kuře se vyjme. Hnědá máslová zápražka se zaleje vývarem z kuřecích čtvrtek a vínem, přidá se trochu rajčatového protlaku, tymián a na plátky nakrájená, na másle předem podušená cibule, mrkev a petržel. Vše se dokonale provaří a přecedí se na kuře, přidá se na nudličky nakrájená šunka, sardelové máslo a nechá se znovu povařit. Vhodná příloha je rýže.

Žádné komentáře:

Okomentovat