3. srpna 2010

Kuře na másle

1 kuře, cibule, 70 g másla, 70 g hladké mouky, 2 dl mléka, sůl, pepř, 1 kostka slepičího vývaru, šťáva z citronu, 1 sterilovaná kapie

Kuře rozporcujeme, osolíme, opepříme. Na polovině másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, kuře na ní opečeme, zalijeme vývarem a dusíme teměř doměkka. Maso pak obereme z kostí a drobně nakrájíme. Ze zbylého másla uděláme jíšku, zředíme ji mlékem a vývarem z kuřete. Přidáme čisté maso, pokrm podle chuti dosolíme, dopepříme a vaříme na mírném ohni ještě asi 20 minut. Často mícháme. Závěrem přidáme smetanu, citrónovou šťávu a na proužky nakrájíme kapii. Podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat