3. srpna 2010

Kuře na křenu

kuřecí čtvrtky, cibule, křen (čerstvý), ztužený tuk (nebo sádlo), hladká mouka, sladká smetana, sůl, vývar, uzená slanina, pepř, trochu mletých feferonek
Uzenou slaninu nakrájíme na jemné kousky. Spolu se sádlem dáme do hrnce a vše rozpustíme. Křen si nastrouháme na jemném struhadle a spolu s cibulí vložíme do rozpuštěného sádla. Vše se nechá jenom trochu zpěnit - nesmí se to spálit.Potom přidáme kuřecí čtvrtky, které jsme nechali asi hodinu nasolené a posypané trochou pepře. Vše podlijeme vývarem a necháme dusit. Když je maso hotové vytáhneme ho, zahustíme kváskem z hladké mouky a necháme asi třičtvrtě hodiny provařit. Na konec ještě přidáme trochu smetany a kdo to má rád ostřejší, tak si tam přidá feferonky. 

Žádné komentáře:

Okomentovat