6. srpna 2010

Pstruh klasický

4 ks pstruhů okolo 27-30 cm délky čerstvě vykuchaných, hladká mouka na obalení, mletá sladká (případně pálivá) paprika, sůl, kvalitní olej na smažení, plátky citrónu, petrželová nať na ozdobení,nové brambory jako příloha
Pstruhy nejlépe čerstvě zabité a vykuchané (pozor! hlavy ryb musí zůstat) opláchneme pod tekoucí vodou a lehce osušíme utěrkou nebo papírovým ubrouskem. Ryby vydatně osolíme z obou stran i uvnitř a necháme několik minut odpočinout. Do hladké mouky přidáme trochu mleté sladké papriky (labužníci mohou vyzkoušet i papriku pálivou)a ryby v mouce obalíme z obou stran. Pstruhy smažíme z obou stran prudce na rozpáleném oleji na pánvičce nebo v troubě na větším pekáčku (podle velikosti ryb). Podáváme na předehřátém talířku nejlépe s vařenými  novými bramborami. Na talířku pstruhy ozdobíme plátky citrónu a petrželovou natí.

Žádné komentáře:

Okomentovat