3. srpna 2010

Kuře po španělsky

2 zelené a 2 červené papriky, 150 g žampionů, 50 g zelených oliv plněných papričkou, 4 kuřecí prsa po 120 g, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky sladké papriky, 2 lžíce oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 150 ml kuřecího vývaru

Papriky omyjeme a nakrájíme na příbližně 1 cm  široké proužky. Žampiony otřeme vlhkou utěrkou a pokrájíme na plátky, stejně pokrájíme také olivy. Kuřecí prsa osušíme, osolíme a opepříme. Na talíři smícháme hladkou mouku s paprikou a nakrájené maso ve směsi po všech stranách obalíme. Přebytečnou mouku oklepneme. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a plátky prsíček v něm po obou stranách při vysoké teplotě do hněda opečeme. Potom teplotu snížíme a maso zvolna po každé straně asi 4 minuty opékáme do měkka. Plátky prsíček odložíme na předehřátý talíř, přikryjeme a necháme v teple. Rajčatový protlak přimícháme do zbylého tuku, přidáme zeleninu a za stálého míchání všechno krátce podusíme. Přilijeme kuřecí vývar a uvedeme do varu. Přikryjeme a při nízké teplotě zeleninu ještě přibližně 3 minuty dusíme. Hotovou zeleninu upravíme na předehřáté talíře a na ni položíme plátky kuřecích prsou. Jako přílohu použijeme těstoviny uvařené do poloměkka, nejlépe spirálky nebo mašličky.

Žádné komentáře:

Okomentovat