3. srpna 2010

Kuře po italsku na víně

1 kuře, 5 malých cibulek, 2-3 lžíce rajčatového protlaku, 1,5 sklenice suchého bílého vína, 4 lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje, na špičku nože sladké papriky, sůl, pepř
Kuře omyjeme, očistíme a rozdělíme na 6 porcí. Cibulky nakrájíme na kolečka a na oleji necháme zrůžovět. Přidáme rajčatový protlak a víno, promícháme a asi 3 minuty zahříváme. Vložíme porce kuřete a na mírném ohni 45 minut dusíme, až maso změkne. Mouku smícháme s malým množstvím vody nebo vína, přidáme sladkou papriku, sůl a pepř. Vlijeme k masu a vše na mírném ohni dusíme ještě 5 minut. Jako přílohu podáváme těstoviny.

Žádné komentáře:

Okomentovat