2 kuřecí prsa, 20 g zelených oliv, 2 cibule, 3 stroužek česneku, 1 dcl červeného stolního vína, 1 hermelín, 3 dcl kuřecího vývaru, mletý pepř, sůl, olej na opečení
Na hluboké panvi rozpálíme olej a postupně na něm osmažíme cibuli, česnek a naposledy přidáme olivy. Když je cibule dozlatova, vložíme na pánev omytá kuřecí prsíčka a zprudka opečeme po obou stranách.(cca 5min.) Potom podlijeme maso červeným vínem, opepříme, osolíme a pokračujeme v dušení dále dalších cca 5 minut.Když se víno téměř vypaří, podlijeme směs kuřecím vývarem a podusíme asi tak deset minut. Potom odklopíme poklici a vaříme celou směs tak dlouho dokud ze zeleniny nezůstane pouze taková řidší kaše. Potom si podélně rozkrojíme hermelín a obě ty půlky poloľíme na každý kus masa zvlášt'. Přikryjeme pánev poklicí, stáhneme oheň na minimum a počkáme až se hermelín úplně rozpustí. Potom ho pohodlně vmícháme do celé směsi. Jako výborná příloha jsou americké brambory, nebo stačí obyčejný chléb.
Žádné komentáře:
Okomentovat