6. srpna 2010

Rybí karbanátky s mletým masem

250 g zavináčů včetně zeleniny, 500 g mletého masa, 3 ks vejce, 2 ks rohlík, hladká mouka, solamyl, olivový olej, 2 cibule, pepř, sůl, nové koření, hořčice, ocet, bobkový list
Zavináče rozemeleme, přidáme mleté maso, sůl, pepř, máčené rohlíky, 1 ks cibuli, 2 lžíce Solamylu, cibuli, 1-2 lžíce hořčice, 1dcl vody, uhněteme a vytvoříme malé karbanátky, obalíme ve strouhance a opečeme. Nálev: 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hladké mouky, promíchat, pak zalít 8 dcl studené vody,přidat bobkový list, celý pepř, nové koření, 2 dcl octa uvést do varu. Karbanátky skládáme do sklenice a prokládáme nakrájenou cibulí, nakonec zalijeme vychladlým nálevem. Necháme 1-2 dny uležet.

Žádné komentáře:

Okomentovat