3. srpna 2010

Kuřecí prsa s ananasem a mandlemi

400 g kuřecí prsíček, olej na smažení, 2 bílky, 1 lžička máčeného škrobu, 1 lžička cukru, 100 g ananasu se štávou, 50 g mandlí, půl lžičky Glutasolu, sůl, půl šálku hovězího vývaru, 1 lžíce červeného dezertního vína, 50 g barevného kompotu na zdobení
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky a smícháme s bílkem, škrobem a solí. Ve větší dávce oleje smažíme do růžova. Maso vyjmeme a necháme odkapat.Asi polovinu oleje odlijeme a do zbylého dáme opékat ananas nakrájený na malé kousky i se štávou. Přidáme spařené oloupané mandle a mírně zalijeme vývarem. Krátce podusíme, přidáme odkapaná kuřecí prsíčka, ochutíme vínem, špetkou cukru, Glutasolem a solí. Hotový pokrm ozdobíme sekanými mandlemi a barevným kompotem.

Žádné komentáře:

Okomentovat