3. srpna 2010

Kuře na jehle

kuřecí prsa,oravská slanina,cibule
marináda : 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dezertního vína, 1 lžička cukru, 1 lžička zázvoru, 3 stroužky protlačeného česneku, sůl
směs na potírání : 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce medu
příloha - brokolice na víně: brokolice, 3 stroužky česneku, bílé koření, sůl, vegeta, 2 dl. bílého vína
Uděláme si marinádu a necháme v ní maso aspoň dvě hodiny. Potom napícháme na jehly spolu se slaninou a cibulí. Grilujeme a během grilování potíráme směsí. Brokolici očistíme, na oleji zpěníme česnek, přidáme brokolici, okořeníme a podlijeme vínem. Dusíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat