6. srpna 2010

Ryba na kmíně

1,5 kg kapra (cejna, bolena, amura), olivový olej, kmín, velká cibule (pórek), grilovací koření, suchá petrželová nať, pepř, majoránka
Rybu vykucháme, opereme a nakrájíme na jeden cm podkovy,osolíme a na pánev  s olejem vložíme maso,které důkladně s olejem smícháme. Naskládáme podkovy do sebe a posypeme kmínem-nešetříme. Pánev přiklopíme a pozvolna dusíme, často prudkým pohybem pánve do strany otočíme a tím zabráníme přilepení.  Maso pustí vodu, kterou necháme odpařit a počkáme až maso na dně pánve dostane zlatovou kůrčičku. Mezi tím si nakrájíme dvě střední cibule na kolečka (dva střední pórky). Maso na pánvi opatrně otočíme a posypeme v ruce rozmačkanou cibulí s pórkem, zaprášíme sušenou petrželí, grilovacím kořením a špetkou majoránky, přiklopíme a necháme podusit. Až zelenina změkne, promícháme ji  vidličkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat